A Milli Futbol Takımı, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) ilk maçına çıkıyor. Milliler, F Grubu'nda Gürcistan ile karşı karşıya gelecek. Bu kritik mücadele, yarın TSİ 19.00'da Dortmund'daki BVB Stadyumu'nda oynanacak. Türkiye, F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve Gürcistan ile mücadele edecek. Milliler, Gürcistan karşısında galip gelerek turnuvaya güzel bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Türkiye ve Gürcistan, bugüne kadar 2'si resmi, 3'ü özel olmak üzere toplam 5 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Türkiye 3 galibiyet elde ederken, Gürcistan 1 kez galip geldi ve 1 maç da berabere sona erdi. Ay-yıldızlılar bu maçlarda 12 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, bugüne kadar ay-yıldızlıların başında 3'ü resmi, 5'i özel olmak üzere 8 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, bu maçlarda 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Trabzonspor'un harcama limiti açıklandı Trabzonspor'un harcama limiti açıklandı

Kaleci: Uğurcan Çakır, Altay Bayındır, Mert Günok,

Defans: Ahmetcan Kaplan, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu, Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Merih Demiral,

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökcü, Salih Özcan

Forvet: Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy,

Editör: Haberlobi Haberlobi